14 Σεπτεμβρίου 2012

(2012) Step up: Η επανάσταση

Πρωτότυπος/Αγγλικός τίτλος: Step up: Revolution
Αγγλικός ανεπίσημος τίτλος: Step up 4: Miami heat


Η υπόθεση
Ο Sean (Ryan Guzman) είναι ένας νεαρός χορευτής που εργάζεται ως σερβιτόρος στο ξενοδοχείο του κύριου Anderson (Peter Gallagher) και στον ελεύθερο χρόνο του οργανώνει, μαζί με την ομάδα του "The mob", διάφορα flashmobs (χορευτικά events που γίνονται σε πολυσύχναστα μέρη από επαγγελματίες ή ερασιτέχνες χορευτές και ως στόχο έχουν να εκπλήξουν το ανυποψίαστο κοινό), τα οποία κινηματογραφούν κι έπειτα ανεβάζουν στο youtube. Σκοπός τους είναι να κερδίσουν την χρηματική αμοιβή που δίνει το youtube στο βίντεο που θα φτάσει πρώτο τις 10 εκατομμύρια προβολές, αλλά και μέσω αυτού να λάβουν δημοσιότητα. Μια μέρα, ο Sean, θα συναντήσει σε κάποιο party στο ξενοδοχείο, την Emily (Kathryn McCormick), μια νεαρή ταλαντούχα χορεύτρια, κόρη του κύριου Anderson που όνειρό της είναι ν' ασχοληθεί επαγγελματικά με το χορό. O Sean, θα εντάξει την Emily στους "The mob" κι οι δυο τους θα δώσουν δύναμη ο ένας στον άλλο για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Η κριτική
Το τέταρτο στη σειρά "Step up", ακολουθεί κι αυτό την ίδια πετυχημένη συνταγή με τα προηγούμενα, καταφέρνοντας να μην απογοητεύσει τους fans της κινηματογραφικής σειράς. Θα μπορούσα να πω ότι το συγκεκριμένο, καταφέρνει να ξεπεράσει ακόμα και τη δεύτερη ταινία, που ήταν η πιο καλοδουλεμένη από τις τρεις προηγούμενές του.
Η ταινία, είναι γυρισμένη στους δρόμους του Miami, κάτι που της δίνει μια καλοκαιρινή φρεσκάδα, αλλά και της επιτρέπει παράλληλα να γίνει ιδιαίτερα θεαματική. Ο χορός στη συγκεκριμένη ταινία, ακολουθεί τα βήματα του δεύτερου και του τρίτου μέρους της σειράς. Και σ' αυτή την ταινία, οι χορευτές είναι free-stylers και το είδος χορού είναι street-dancing. Φυσικά, όπως και στο τρίτο μέρος της σειράς, θα ενταχθεί στην ταινία μια νέα χορευτική μόδα, αυτή του flashmob, αλλά και των ακροβατικών τρικ που χρησιμοποιούν οι χορευτές.
Ένα ωραίο στοιχείο που βλέπουμε σ' αυτό το "Step up", είναι αυτό της δράσης και του κινδύνου που διατρέχουν οι πρωταγωνιστές με την παρουσίαση των flashmobs. Κάθε φορά λοιπόν, που η ομάδα προετοιμάζεται να εκτελέσει μια χορογραφία σε δημόσιο χώρο, ο θεατής νιώθει σαν να προετοιμάζεται ληστεία σε κτήριο υψίστης ασφαλείας, πράγμα που γεννά την αγωνία κι ανεβάζει την αδρεναλίνη του θεατή.
Ένα ακόμα στοιχείο που θα συναντήσουμε για πρώτη φορά στην ιστορία των "Step up" σ' αυτή την ταινία, είναι το κοινωνικό υπόβαθρο. Πλέον, ο χορός, δεν προβάλλεται μόνο σαν μέσο έκφρασης, αλλά και σαν κοινωνική προσφορά. Στη συγκεκριμένη ταινία, μέσω του χορού, οι "The mob" προσπαθούν να σώσουν τη γειτονιά τους από μια επερχόμενη κατεδάφιση και την δημιουργία μιας εμπορικής περιοχής, που θα περιλαμβάνει ξενοδοχεία και καταστήματα. Με αυτό τον τρόπο, οι συντελεστές της ταινίας, καταφέρνουν να περάσουν στο κοινό ένα, αρκετά χρήσιμο μήνυμα, κοινωνικού χαρακτήρα.
Όπως και στα προηγούμενα "Step up", κεντρικός άξονας της ταινίας είναι ο έρωτας μιας εύπορης κοπέλας κι ενός άπορου αγοριού που τους δένει το πάθος τους για το χορό. Και σε αυτή την ταινία, ο θεατής θα βρει κενά στην υπόθεση, τα οποία όμως δεν ενοχλούν, καθώς αυτό που πραγματικά μετράει είναι ο χορός κι η προτροπή στα νέα παιδιά να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.
Αν κι οι κεντρικοί πρωταγωνιστές της ταινίας προέρχονται από το αμερικάνικο "So you think you can dance", γεγονός που δεν προδιαθέτει ότι το παίξιμό τους θα αρμόζει σε Αμερικάνους star, υποκριτικά κενά δεν υπάρχουν. Και οι δυο πρωταγωνιστές υποστηρίζουν επάξια τους ρόλους τους.
Όπως όλα τα "Step up", η ταινία είναι ιδανική για νεαρούς εφήβους, όπως επίσης, προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όλους τους λάτρεις του χορού, αλλά και των υπολοίπων "Step up".

Βαθμολογία: 3/5

Τα σχετικά
Αμερικάνικη μουσικο-χορευτική ταινία, του 2012, σε σενάριο της Amanda Brody, σε χαρακτήρες του Duane Adler και σκηνοθεσία του Scott Speer, διάρκειας 99 λεπτών, με βασικούς πρωταγωνιστές, τους Ryan Guzman, Kathryn McCormick, Peter Gallagher και Misha Gabriel Hamilton.

Οι σύνδεσμοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου