15 Σεπτεμβρίου 2012

(2010) Resident evil: Τρισδιάστατη απόδραση

Πρωτότυπος/Αγγλικός τίτλος: Resident evil: Afterlife


Η υπόθεση
Τέσσερα χρόνια αργότερα από την προηγούμενη ταινία, η Alice (Milla Jovovich) θα επιτεθεί στα κεντρικά του ομίλου Umbrella στο Τόκιο με σκοπό να καταστρέψει την εταιρία. Ο επικεφαλής, όμως, του ομίλου, Albert Wesker (Shawn Roberts), θα καταφέρει να δραπετεύσει, αφαιρώντας από την Alice τον ιό-T και δωρίζοντάς της, έτσι, πίσω την θνητότητά της. Η Alice θα ξεκινήσει ένα ταξίδι στην Αλάσκα, όπου θα βρει το ελικόπτερο της ομάδας της Claire (Ali Larter), όπως και πολλά ακόμα ελικόπτερα, αλλά όλα θα 'ναι εγκαταλελειμμένα και το τοπίο έρημο. Εκεί θα συγκρουστεί με την Claire, η οποία πάσχει από προσωρινή αμνησία. Αφού ηρεμήσουν τα πνεύματα, οι δυο τους θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι στο άγνωστο, με σκοπό ν' ανακαλύψουν έναν αμόλυντο τόπο και στην πορεία θα κληθούν να βοηθήσουν μια ομάδα διασωθέντων.

Η κριτική
Ο Paul W.S. Anderson, έχοντας πια ξεμείνει από σεναριακές ιδέες κι εμφανώς κουρασμένος από τη συγγραφή ενός τέταρτου μέρους της σειράς "Resident evil", επαναπαύεται, πλέον, στα εφέ, στα γνωστά μοτίβα δράσης, εξελίσσει κι άλλο τα απέθαντα τέρατά του και γενικά προσπαθεί να εντυπωσιάσει δημιουργώντας άπειρα κενά στην πλοκή της ταινίας. Βέβαια, το καλό της υπόθεσης είναι ότι αναλαμβάνει πάλι ο ίδιος τη σκηνοθεσία, προσπαθώντας να δώσει στην ταινία λίγη από την αρχική της λάμψη, ανεπιτυχώς αυτή τη φορά.
Διατηρώντας στο συμπρωταγωνιστρικό ρόλο την Ali Larter, την συμπρωταγωνίστρια της Milla Jovovich στην προηγούμενη ταινία, δεν είναι πλέον απαραίτητο η Alice ν' αποδείξει την ανωτερότητά της και πάλι. Έτσι λοιπόν, για να κάνει την ταινία περισσότερο ενδιαφέρουσα, ο Paul W.S. Anderson, κάνει την Alice, ξανά, θνητή, προσδοκώντας ότι το γεγονός θα είναι αρκετό να κρατήσει το ενδιαφέρον των θεατών.
Κρατάει, επίσης, τους κλώνους από την προηγούμενη ταινία, αποσκοπώντας με αυτόν τον τρόπο να δώσει και στην τέταρτη ταινία τον χαρακτήρα video-game που η τρίτη απέβαλε πλήρως, παρά την ύπαρξη των "επιπλέον ζωών (κλώνων)" και σ' αυτήν.
Η επιλογή του καστ, γι' ακόμα μια φορά, δεν απογοητεύει, αλλά σε γενικές γραμμές η κινηματογραφική σειρά έχει χάσει, πλέον, το νόημά της. Βασίζεται μόνο στα εφέ. Η πλοκή δεν έχει κανένα ενδιαφέρον κι ο θεατής περιμένει, τώρα, ένα τέλος που θα του πει ότι υπάρχει και συνέχεια.
Για όσους δε σας απογοήτευσε το τρία και θέλετε να δείτε μια ταινία που να έχει δράση, ζόμπι και μηδέν ειρμό, η "Τρισδιάστατη απόδραση" δεν είναι κακή. Για όσους θέλετε να δείτε μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, θα πρότεινα να το ξανασκεφτείτε. Για όσους είστε θαυμαστές της Milla Jovovich, δε θα δείτε κάτι παραπάνω απ' ό,τι έχετε δει μέχρι στιγμής. Τέλος, για τους λάτρεις του video-game, νομίζω δεν αξίζει τον κόπο να δείτε τη συγκεκριμένη, καθώς οι προηγούμενες θυμίζουν περισσότερο παιχνίδι. Θα την έκρινα περισσότερο ως μια πρόχειρη δουλειά, που στόχο είχε να βγάλει τα λεφτά της παραγωγής της από τη 3D έκδοσή της, πράγμα που δεν πετυχαίνει ούτε στο ελάχιστο.

Βαθμολογία: 1/5

Τα σχετικά
Αμερικάνικη περιπέτεια δράσης, επιστημονικής φαντασίας, παραγωγής του 2010, βασισμένης στο ομώνυμο βιντεο-παιχνίδι της Capcom, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Paul W.S. Anderson, διάρκειας 97 λεπτών, με βασικούς πρωταγωνιστές, τους Milla Jovovich, Ali Larter, Boris Kodjoe, Kim Coates, Kacey Barnfield, Norman Yeung, Sergio Peris-Mencheta, Wentworth Miller και Shawn Roberts.

Οι σύνδεσμοι
Imdb 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου